Musik & skrivande

Citat från Hans-Erik Lindström som 1997–2009 byggde upp Pilgrimscentrum i Vadstena och har lett flera hundra pilgrimsvandringar:
”Sofia Sahlin är en gudabenådad musiker, sångerska, gymnast och pilgrim… Hennes förmåga att med absolut närvaro gestalta denna musikaliska pilgrimsvandring med poesiläsning, sång, flöjt, piano, små ”pilgrimsbudskap” och med gymnastisk spänst förflytta sig i kyrkan, gjorde oss besökare mer eller mindre mållösa. En mer fullfjädrad ”pilgrimsartist” har jag sällan mött. ”
Skrivet 2013, och gymnastisk spänst får nog ersättas med ”rörelse” numera 🙂

Idag vill jag spela, sjunga och skriva musik och texter för att beröra, ge vila och energi samt inspirera var och en att skapa sin alldeles egna jordmån för ett gott liv. Liksom fröet inte kan gro helt själv behöver vi människor varandra och våra olika styrkor (vatten, ljus, jord, värme…) Kärlek och öppenhet är näring för växandet och om det handlar många vackra visor.
Här kan du lyssna och här kan du följa.
”Music & Movement” är både förläsningar/konserter och vandringar med musik och rörelse. Läs här om Music & Movement.

Gregoriansk sång: Min uppfattning är att människor för 1000-2000 år sedan levde i närmare symbios med naturen, livet och döden – nu utforskar jag den musik vi har kvar i form av gammalkyrkliga sånger som i sig har rötter i den judiska synagogamusiken, i begynnelsen tydligt orientalisk i sitt tonspråk. Den berör rakt in i kroppen och djupt ner i själen. Klassisk musik: med en master i tvärflöjt från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm är denna genre min ursprungliga yrkesidentitet. Har även en kantorsexamen.

Åter till startsida